10 november Energiecafé in Diever

Door Energie Coöperatie Westerveld en buurtverenigingen oude kern Diever

De woningen in de oude kern en lanen van Diever gebruiken veel energie en tegelijkertijd zijn deze moeilijk of tegen hoge kosten te verduurzamen/isoleren. Er zijn grote verschillen in bouwjaar en constructie, maar veel van de oplossingen zijn voor deze woningen algemeen toepasbaar. In deze tijd krijgt iedereen te maken met nieuwe wetten, regels en subsidies. Dit alles is reden om bijeen te komen om vragen en kennis uit te wisselen.

Oude woning verduurzamen? Meld u aan voor de Energieavond oud Diever op 10 november. Op de energieavond zijn inleidende presentaties o.a. van een adviseur woningverduurzaming. Vervolgens gaan we in groepjes aan de gang om de belangrijkste punten vast te stellen. Bijvoorbeeld behoefte aan informatie voor geschikte bouwmaterialen, technieken of subsidies. Uiteraard worden gewenste vervolgacties in kaart gebracht, ook aanbevelingen voor de gemeente of de coöperatie. De resultaten worden vastgelegd en besproken.

We hopen dat dit zal leiden tot verbreding van kennis en dat contacten gelegd worden om tot collectieve aanpak te komen.

De avond is specifiek bedoeld voor bewoners van oudere woningen en ouder boerderijwoningen in Diever en buitengebied, zeg bouwjaar vóór 1970. Er zijn geen kosten. Koffie en thee bij inloop 19.00 uur en in de pauze. Na afloop drankje voor eigen rekening.

Locatie: Dorpshuis Hart van Diever, Westeres 7 , BC Diever
Aanvang inloop: 19h00 met koffie.
Datum: 10 november 2022
aanmelden: info@ECWesterveld.nl

Organisatie:
Evert Blomsma, tel. 06-51193854, email: Evert.Blomsma@ECWesterveld.nl
Bert Adriaens, tel. 06-27898406, email: BertAdriaens@ziggo.nl

Geef een antwoord