Buurkracht Initiatieven

Introductie

Samen met de organisatie Buurkracht werkt EC/Westerveld aan enkele initiatieven om duurzaamheid te stimuleren in de gemeente Westerveld. Het plan werd gemaakt om buurkracht teams in de 4 kerndorpen van Westerveld op te zetten. Er is een begin gemaakt met Vledder en Diever waarbij besloten is om een (1) team per dorp te vormen.

Buurkracht teams

Vervolgens heeft EC/Westerveld voor Buurkracht een tweetal buurtavonden georganiseerd op respectievelijk 4 april voor Diever en 10 April voor Vledder. In beide dorpen werden enthousiaste actie teams gevormd die zich bezig houden met de realisatie van de plannen.
Beide teams werken in principe los van elkaar maar zijn beiden en richten zich op een collectief project waarbij zonnepanelen op woningen worden geplaatst.

Plannen en voortgang

Diever

De volgende mijlpalen zijn van belang:

  • Begin augustus evaluatie en advies van offertes. Deze offertes zijn aangevraagd om een vergelijkend beeld te krijgen van installateurs en van alternatieven voor panelen.
  • De derde week van augustus wordt een publicatie samengesteld voor diverse media.
  • Op dinsdag 17 september wordt er een informatie avond (19h30-21h00) voor bewoners van Diever en verre omstreken gehouden in Stad & Esch. Er wordt een installateur uitgenodigd om voorlichting te geven en vragen te beantwoorden.
  • Na de 17de kunnen bewoners zich aanmelden om een woning specifieke offerte te krijgen. Wij zullen op deze website een aanmeldingsformulier opnemen.

Om een idee te krijgen over het aantal belangstellende van deze avond stellen we het op prijs dat u dat via onderstaand formulier aangeeft. Heeft u wel belangstelling maar bent u verhinderd, tik dan de box onderaan het formulier.

Ik ben welniet verhinderd maar wil wel graag op de hoogte worden gehouden.

Vledder

  • Bewoners in Vledder en omgeving die interesse hebben om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen, zijn op 25 september om 19.30 uur van harte welkom in De Tippe.
  • Een aantal buren is aan de slag gegaan met een burenaanbod voor zonnepanelen en vertellen hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger en makkelijker.
  • Om een idee te krijgen over het aantal belangstellende van deze avond stellen we het op prijs dat u dat via onderstaand formulier aangeeft. Heeft u wel belangstelling maar bent u verhinderd, tik dan de box onderaan het formulier.

    Ik ben welniet verhinderd maar wil wel graag op de hoogte worden gehouden.